Goede Doelen 2020

De missie van BSOD is het werven van donaties met maar 1 doel: bijdragen aan het behoud van de onderwaterwereld!

Omdat BSOD geen commercieel winstoogmerk heeft gaat, na aftrek van enkele basale bedrijfskosten, de opbrengst van elk gekocht product naar een organisatie (inter-/nationaal) die zich sterk maakt voor de conservatie van de onderwaterwereld!

Als klant mag jij aangeven naar welke organisatie dat jij vindt dat de donatie moet gaan.

Voor 2020 heef BSOD een selectie van 4 goede doelen waarvoor een donatie meer dan gerechtvaardigd is. Met de aanschaf van een product geef je dus het signaal af dat je méér dan betrokken bent, dat je verantwoordelijkheid draagt en dat je de onderwaterwereld wilt doorgeven aan de huidige én nieuwe generatie.


De goede doelen voor 2020 zijn:


Stichting Duik de Noordzee schoon

"De Noordzee is een cruciaal onderdeel van het ecosysteem waarvan iedereen onderdeel uitmaakt".

Stichting Duik de Noordzee Schoon (DDNZS) is een organisatie zonder winstoogmerk met een ANBI status. Gestart door ervaren Noordzee wrakduikers is het initiatief de afgelopen jaren uitgegroeid tot een club waar je niet meer omheen kunt als het over het belang van de Noordzee gaat. Naast dat de stichting over de Noordzee informeert en deze inventariseert, richt de stichting zich met name op het opruimen van de tonnen afval die in de Noordzee wordt aangetroffen. Hoe mooi is dat?   


Restoration Foundation is de grootste koraalrif-conserveringsorganisatie ter wereld die zich met man en macht inzet om laagwater-populaties waaronder het hersthoorn- en elandgeweikoraal te beschermen en waar mogelijk te herstellen. Deze koraalsoorten staan primair op de IUCNlijst die met uitsterven bedreigd worden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Key Largo / Florida en de organisatie is er alleen al in de wateren rondom Florida geslaagd om 66.000 koraaleenheden te planten. Een op en top goed doel dus..


Sealegacy

"Wij zijn op missie om gezonde en overvloedige oceanen te creëren, voor ons en onze planeet"

Sealegacy combineert decennia ervaring in conservatie, fotografie en communicatie met de laatste digitiale en sociale technologien om zo voor onze oceanen een gezonde toekomst te creëren. Met een groep van s'werelds beste fotografen en filmmakers brengen zij het moois maar ook zeker de bedreigingen. Deze beelden delen zij zodat over heel de wereld de verandering gaat ontstaan dat we onze planeet sustainable moeten maken.


Conservation International

"De natuur is ons leven! Met alles wat wij ademen, elke druppel water die wij drinken, alles wat wij eten - het komt allemaal van de natuur."

De mensheid heeft de natuur nodig! En al meer dan 30 jaar strijd Conservation International voor het behoud ervan. Met doortastende wetenschap, innovatief beleid en wereldwijd onderzoek, stimuleren wij mensen om de natuur te beschermen omdat wij er geheel afhankeljk van zijn voor voedsel, schoon water en leven in het algemeen. Gebouwd op wetenschappelijk basis, samenwerking en demonstraties, Conservation International ondrsteun groepen om verantwoordelijk en sustainable met de natuur om te gaan. Met zo'n missie behoort Conservation Internaional zonder meer tot een van de doelen.


Dutch Shark Society

"haaien spelen een cruciale rol in de gezondheid van onze oceanen"

Alleen al uit een slogan als deze kan opgemaakt worden dat de Dutch Shark Society over expertise over haaien en onze oceanen beschikt. Zij wil een actieve communicatieve rol spelen tussen wetenschap en publiek door het ondersteunen en zichtbaar maken van onderzoek, en het ontwikkelen van media-initiatieven door fotografie en film via dit informatieplatform. De activiteiten zijn er helemaal op gericht om duidelijk te maken dat haaien en onze oceanen zo ontzettend belangrijk zijn. Deze organisatie verdiend het om steun te krijgen!  


Draag ook bij aan het behoud van je sport/hobby/passie en help ons mee om een mooi bedrag aan een goed doel te kunnen doneren!

Bedankt namens de goede doelen!